Наказ "Про організацію освітнього процесу закладу у 2020-2021 н.р."

17.09.2020   Administrator   Категорія: Накази

ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ НАВЧАЛЬНО-ВИХОВНИЙ КОМПЛЕКС

«ШКОЛА-КОЛЕГІУМ ПАТРІАРХА ЙОСИФА СЛІПОГО»

ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

46018, Тернопільська область, м. Тернопіль, вул. Юності,3

тел/факс(0352) 53-31-22, 53-31-21 код ЄДРПОУ 37894481

 

НАКАЗ

28    08     2020 р.                                                                                                № 105

Щодо організації роботи

закладу у 2020/2021 н. р.

 

Відповідно до постанови Головного державного санітарного лікаря України від 22.08.2020 50 «Про затвердження протиепідемічних заходів у закладах освіти на період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)», з метою створення безпечних умов організації освітнього процесу у 2020/2021 навчальному році, статті 40 Закону України «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення», на виконання пункту 17 постанови Кабінету Міністрів України від 20 липня 2020 року № 641 «Про встановлення карантину та запровадження посилених протиепідемічних заходів на території із значним поширенням гострої респіраторної хвороби COV1D-I9, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2»

 

НАКАЗУЮ:

  1. Визнати таким, що втратив чинність наказ ТНВК «Школа-колегіум Патріарха Йосифа Сліпого» від 11.08.2020р. №99 «Щодо організації роботи закладу у 2020/2021 н. р.».
  2. Призначити інженера з техніки безпеки Пшеничного Андрія Андрійовича  відповідальною особою, яка забезпечує щоденний контроль за виконанням  протиепідемічних заходів.
  3. Затвердити протиепідемічні заходи у закладі на період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19).

4. Контроль за виконанням наказу залишаю за собою.

Директор                                                  М.Гуцал

З наказом ознайомлені:   _____________ Пшеничний А.А.  «___»  ______2020р.

Затверджую

Директор ТНВК «Школа-колегіум

                                                                 Патріарха Йосифа Сліпого»

                                                                   ______________  М.Б.Гуцал

                                                                       (наказ №105 від 28.08.2020 р.)

 

Протиепідемічні заходи у закладі на період карантину у зв'язку з поширенням коронавірусної хвороби (СОVID-19)

 

№ з/п

Зміст роботи

Відповідальна особа

Терміни

1

Проводити роз’яснювальну роботу з персоналом та здобувачами освіти щодо індивідуальних заходів профілактики та реагування на виявлення симптомів коронавірусної хвороби (СОVID-19) серед персоналу або здобувачів освіти

Пшеничний А.А.

Постійно

2

Розробити алгоритм дій на випадок надзвичайної ситуації, пов’язаної з реєстрацією випадків захворювання на коронавірусну хворобу (COVID-I9) серед здобувачів освіти та працівників закладу освіти

Пшеничний А.А.

Бацула Н.П.

Козак М.М.

До 01.09.2020

3

Не допускати до роботи персонал, визнаний таким, який потребує самоізоляції

Гуцал М.Б.

Козак М.М.

В період карантину

4

Розмістити інформацію (плакати/банери) про необхідність дотримання респіраторної гігієни та етикету кашлю

Гуцал М.Б.

Козак М.М.

Постійно

5

Провести інструктаж для працівників щодо запобігання поширенню коронавірусної інфекції (COVID-I9), дотримання правил респіраторної гігієни та протиепідемічних заходів

Пшеничний А.А.

До 01.09.2020

6

Допуск до роботи персоналу закладу здійснювати  дозволяється за умови використання засобів індивідуального захисту (респіратора, захисного щитка або маски, в тому числі виготовленої самостійно) після проведення термометрії

Адміністрація

В період карантину

7

Проводити термометрію безконтактним термометром персоналу закладу  на кожному вході у заклад перед початком занять

Козак М.М.

 

В період карантину

8

Засоби індивідуального захисту  тримати на робочому місці та використовувати із розрахунку 1 захисна маска на 3 години роботи

Педпрацівники, обслуговуючий персонал

В період карантину

9

Організувати централізований збір використаних засобів індивідуального захисту, паперових серветок в окремі контейнери (урни) з кришками та поліетиленовими пакетами, з подальшою утилізацією

Ботярко В.Б.

 

В період карантину

10

Створити необхідні умови для дотримання працівниками правил особистої гігієни (рукомийники, мило рідке, паперові рушники, антисептичні засоби для обробки рук тощо)

Гуцал М.Б.

В період карантину

11

Обмежити проведення масових заходів (нарад, зборів тощо) в закритих приміщеннях

Куцкір С.В.

Заверуха Т.М.

Класні керівники

В період карантину

12

Забезпечити медичні пункти закладу необхідними засобами та обладнанням (безконтактними термометрами, дезінфекційними, в тому числі антисептичними засобами для обробки рук,

засобами особистої гігієни та індивідуального захисту)

Гуцал М.Б.

Курочка Л.І.

В період карантину

Організація освітнього процесу

13

Розробити маршрути руху здобувачів освіти  та скласти графік допуску здобувачів освіти до закладу

Адміністрація

В період карантину

14

Заборонити допуск до закладу батьків або супроводжуючих осіб, крім осіб, які супроводжують осіб з інвалідністю

Адміністрація

Класні керівники

В період карантину

15

Перед початком занять проводити опитування учнів щодо їх самопочуття та наявності симптомів респіраторної хвороби

Педагогічні працівники,

Козак М.М.

В період карантину

16

Входити до приміщення закладу при наявності захисної маски або респіратора.

Під час пересування приміщеннями закладу використання захисних масок є обов’язковим, окрім учнів 1-4 класів

Працівники закладу

Здобувачі освіти

В період карантину

17

В процесі викладання навчальних дисциплін використовувати захисні щитки

Педпрацівники

В період «помаранчевого» рівня епідемічної небезпеки

18

На всіх входах до закладу організувати місця для обробки рук антисептичними засобами, позначивши яскравим вказівником про правила та необхідність дезінфекції рук

Гуцал М.Б.

 

В період карантину

19

Закріпити за класами навчальні кабінети для мінімізації пересування учнів у приміщенні закладу

Заступники директора

В період карантину

20

Визначити різний час доступу здобувачів освіти до навчальних приміщень:

Вхід №1

8.10 год. - 8.20 год. для учнів 5-А, 5-Б, 5-В класів, 7-А, 8-А, 8-Б класів,

пед.працівників  5-9 класів, І-ІІ курсів колегіуму

 

Вхід № 2

8.00 -  8.15год.   для учнів 1-4 класів  

8.15 - 8.25 год.  для учнів 6-А класу, І курсу колегіуму, учителів початкових класів

 

Вхід № 3

 8.10 - 8.20 год.   для учнів  6-Б, 7-Б класів  

8.20-8.30 год.   для учнів

9-А, 9-Б класів,  ІІ курсу колегіуму

Класні керівники

В період карантину

21

Здійснити розмітку на підлозі з метою полегшення організації двостороннього руху коридорами, виокремлення зон переміщення для різних вікових категорій здобувачів освіти

Гуцал М.Б.

Ботярко В.Б.

В період карантину

22

За сприятливих погодних умов  та можливості проводити заняття з навчальних предметів на відкритому повітрі

Педпрацівники

В період карантину

23

Забезпечити у санітарних кімнатах наявність рідкого мила та паперових рушників

Гуцал М.Б.

Ботярко В.Б.

В період карантину

24

Проводити очищення і дезінфекцію поверхонь (в тому числі дверних ручок, столів, місць для сидіння, перил, тощо) після проведення занять у кінці робочого дня

Ботярко В.Б.

Техперсонал

В період карантину

25

Проводити провітрювання впродовж 10 хвилин після кожного навчального заняття

Педпрацівники

В період карантину

Організація харчування

26

Скласти графік харчування здобувачів освіти, провівши розрахунок максимальної кількості учнів, які можуть одночасно отримувати та вживати їжу

Даценко О.І.

В період карантину

27

Організувати питний режим здобувачів освіти з допомогою використання індивідуальних ємкостей для рідини або фасованої питної продукції

Класні керівники

В період карантину

28

Забезпечити відстань між столами не менше 1,5 м та розміщення за столом не більше 4-х осіб

Ботярко В.Б.

Класні керівники

В період карантину

29

Забезпечити працівників харчоблоку засобами індивідуальною захисту із розрахунку 1 захисна маска на 3 години роботи, одноразовими рукавичками

Приватний підприємець

Фука Л.М.

В період карантину

30

Забезпечити працівника їдальні, який видає страви або здійснює розрахунок, засобами індивідуального захисту: захисною маскою або респіратором, захисними окулярами або захисним щитком, одноразовими рукавичками

Фука Л.М.

В період карантину

31

Забезпечити умови дотримання працівниками правил особистої гігієни (рукомийники, мило рідке, паперові рушники , антисептичні засоби для обробки рук, тощо)

Фука Л.М.

В період карантину

32

Провести навчання щодо одягання, використання, зняття засобів індивідуального захисту, їх утилізації, забезпечити контроль за виконанням цих вимог

Фука Л.М.

В період карантину

33

Використовувати засоби індивідуального захисту (респіратор або захисну маску, в у тому числі виготовлених самостійно) після проведення термометрії безконтактним термометром

Педпрацівники, обслуговуючий персонал

В період карантину

Поводження з використаними засобами індивідуального захисту

34

Організувати централізований збір та утилізацію використаних засобів індивідуального захисту в окремі контейнери з кришками та поліетиленовими пакетами

Гуцал М.Б.

В період карантину

35

Встановити біля входу в заклад, в коридорах та санвузлах контейнери

Ботярко В.Б.

В період карантину

36

Замінювати поліетиленові пакети з контейнерів, у яких зібрано використані засоби індивідуального захисту після заповнення, щільно зв’язувати та наносити маркування: «Використані засоби індивідуального захисту»

Ботярко В.Б.

В період карантину

37

Щоденно здійснювати дезінфекцію контейнерів

Ботярко В.Б.

В період карантину

 

 

 

 

 

Закріплення класів за навчальними кабінетами

з/п

Клас

Навчальний кабінет

 

1

1-А

27

2

1-Б

30

3

2-А

31

4

2-Б

26

5

3-А

29

6

3-Б

24

7

4-А

32

8

4-Б

28

9

5-А

5

10

5-Б

6

11

5-В

4

12

6-А

25

13

6-Б

16

14

7-А

7

15

7-Б

13

16

8-А

9

17

8-Б

8

18

9-А

18

19

9-Б

19

20

І курс

22

21

ІІ курс

17