Наказ "Про організацію освітнього процесу закладу у 2020-2021 н.р."
17.09.2020 Administrator Категорія: Накази
ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ НАВЧАЛЬНО-ВИХОВНИЙ КОМПЛЕКС
«ШКОЛА-КОЛЕГІУМ ПАТРІАРХА ЙОСИФА СЛІПОГО»
ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ
46018, Тернопільська область, м. Тернопіль, вул. Юності,3
тел/факс(0352) 53-31-22, 53-31-21 код ЄДРПОУ 37894481
НАКАЗ
28 08 2020 р. № 105
Щодо організації роботи
закладу у 2020/2021 н. р.
Відповідно до постанови Головного державного санітарного лікаря України від 22.08.2020 № 50 «Про затвердження протиепідемічних заходів у закладах освіти на період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)», з метою створення безпечних умов організації освітнього процесу у 2020/2021 навчальному році, статті 40 Закону України «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення», на виконання пункту 17 постанови Кабінету Міністрів України від 20 липня 2020 року № 641 «Про встановлення карантину та запровадження посилених протиепідемічних заходів на території із значним поширенням гострої респіраторної хвороби COV1D-I9, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2»
НАКАЗУЮ:
- Визнати таким, що втратив чинність наказ ТНВК «Школа-колегіум Патріарха Йосифа Сліпого» від 11.08.2020р. №99 «Щодо організації роботи закладу у 2020/2021 н. р.».
- Призначити інженера з техніки безпеки Пшеничного Андрія Андрійовича відповідальною особою, яка забезпечує щоденний контроль за виконанням протиепідемічних заходів.
- Затвердити протиепідемічні заходи у закладі на період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19).
4. Контроль за виконанням наказу залишаю за собою.
Директор М.Гуцал
З наказом ознайомлені: _____________ Пшеничний А.А. «___» ______2020р.
Затверджую
Директор ТНВК «Школа-колегіум
Патріарха Йосифа Сліпого»
______________ М.Б.Гуцал
(наказ №105 від 28.08.2020 р.)
Протиепідемічні заходи у закладі на період карантину у зв'язку з поширенням коронавірусної хвороби (СОVID-19)
№ з/п |
Зміст роботи |
Відповідальна особа |
Терміни |
1 |
Проводити роз’яснювальну роботу з персоналом та здобувачами освіти щодо індивідуальних заходів профілактики та реагування на виявлення симптомів коронавірусної хвороби (СОVID-19) серед персоналу або здобувачів освіти |
Пшеничний А.А. |
Постійно |
2 |
Розробити алгоритм дій на випадок надзвичайної ситуації, пов’язаної з реєстрацією випадків захворювання на коронавірусну хворобу (COVID-I9) серед здобувачів освіти та працівників закладу освіти |
Пшеничний А.А. Бацула Н.П. Козак М.М. |
До 01.09.2020 |
3 |
Не допускати до роботи персонал, визнаний таким, який потребує самоізоляції |
Гуцал М.Б. Козак М.М. |
В період карантину |
4 |
Розмістити інформацію (плакати/банери) про необхідність дотримання респіраторної гігієни та етикету кашлю |
Гуцал М.Б. Козак М.М. |
Постійно |
5 |
Провести інструктаж для працівників щодо запобігання поширенню коронавірусної інфекції (COVID-I9), дотримання правил респіраторної гігієни та протиепідемічних заходів |
Пшеничний А.А. |
До 01.09.2020 |
6 |
Допуск до роботи персоналу закладу здійснювати дозволяється за умови використання засобів індивідуального захисту (респіратора, захисного щитка або маски, в тому числі виготовленої самостійно) після проведення термометрії |
Адміністрація |
В період карантину |
7 |
Проводити термометрію безконтактним термометром персоналу закладу на кожному вході у заклад перед початком занять |
Козак М.М.
|
В період карантину |
8 |
Засоби індивідуального захисту тримати на робочому місці та використовувати із розрахунку 1 захисна маска на 3 години роботи |
Педпрацівники, обслуговуючий персонал |
В період карантину |
9 |
Організувати централізований збір використаних засобів індивідуального захисту, паперових серветок в окремі контейнери (урни) з кришками та поліетиленовими пакетами, з подальшою утилізацією |
Ботярко В.Б.
|
В період карантину |
10 |
Створити необхідні умови для дотримання працівниками правил особистої гігієни (рукомийники, мило рідке, паперові рушники, антисептичні засоби для обробки рук тощо) |
Гуцал М.Б. |
В період карантину |
11 |
Обмежити проведення масових заходів (нарад, зборів тощо) в закритих приміщеннях |
Куцкір С.В. Заверуха Т.М. Класні керівники |
В період карантину |
12 |
Забезпечити медичні пункти закладу необхідними засобами та обладнанням (безконтактними термометрами, дезінфекційними, в тому числі антисептичними засобами для обробки рук, засобами особистої гігієни та індивідуального захисту) |
Гуцал М.Б. Курочка Л.І. |
В період карантину |
Організація освітнього процесу |
|||
13 |
Розробити маршрути руху здобувачів освіти та скласти графік допуску здобувачів освіти до закладу |
Адміністрація |
В період карантину |
14 |
Заборонити допуск до закладу батьків або супроводжуючих осіб, крім осіб, які супроводжують осіб з інвалідністю |
Адміністрація Класні керівники |
В період карантину |
15 |
Перед початком занять проводити опитування учнів щодо їх самопочуття та наявності симптомів респіраторної хвороби |
Педагогічні працівники, Козак М.М. |
В період карантину |
16 |
Входити до приміщення закладу при наявності захисної маски або респіратора. Під час пересування приміщеннями закладу використання захисних масок є обов’язковим, окрім учнів 1-4 класів |
Працівники закладу Здобувачі освіти |
В період карантину |
17 |
В процесі викладання навчальних дисциплін використовувати захисні щитки |
Педпрацівники |
В період «помаранчевого» рівня епідемічної небезпеки |
18 |
На всіх входах до закладу організувати місця для обробки рук антисептичними засобами, позначивши яскравим вказівником про правила та необхідність дезінфекції рук |
Гуцал М.Б.
|
В період карантину |
19 |
Закріпити за класами навчальні кабінети для мінімізації пересування учнів у приміщенні закладу |
Заступники директора |
В період карантину |
20 |
Визначити різний час доступу здобувачів освіти до навчальних приміщень: Вхід №1 8.10 год. - 8.20 год. для учнів 5-А, 5-Б, 5-В класів, 7-А, 8-А, 8-Б класів, пед.працівників 5-9 класів, І-ІІ курсів колегіуму
Вхід № 2 8.00 - 8.15год. для учнів 1-4 класів 8.15 - 8.25 год. для учнів 6-А класу, І курсу колегіуму, учителів початкових класів
Вхід № 3 8.10 - 8.20 год. для учнів 6-Б, 7-Б класів 8.20-8.30 год. для учнів 9-А, 9-Б класів, ІІ курсу колегіуму |
Класні керівники |
В період карантину |
21 |
Здійснити розмітку на підлозі з метою полегшення організації двостороннього руху коридорами, виокремлення зон переміщення для різних вікових категорій здобувачів освіти |
Гуцал М.Б. Ботярко В.Б. |
В період карантину |
22 |
За сприятливих погодних умов та можливості проводити заняття з навчальних предметів на відкритому повітрі |
Педпрацівники |
В період карантину |
23 |
Забезпечити у санітарних кімнатах наявність рідкого мила та паперових рушників |
Гуцал М.Б. Ботярко В.Б. |
В період карантину |
24 |
Проводити очищення і дезінфекцію поверхонь (в тому числі дверних ручок, столів, місць для сидіння, перил, тощо) після проведення занять у кінці робочого дня |
Ботярко В.Б. Техперсонал |
В період карантину |
25 |
Проводити провітрювання впродовж 10 хвилин після кожного навчального заняття |
Педпрацівники |
В період карантину |
Організація харчування |
|||
26 |
Скласти графік харчування здобувачів освіти, провівши розрахунок максимальної кількості учнів, які можуть одночасно отримувати та вживати їжу |
Даценко О.І. |
В період карантину |
27 |
Організувати питний режим здобувачів освіти з допомогою використання індивідуальних ємкостей для рідини або фасованої питної продукції |
Класні керівники |
В період карантину |
28 |
Забезпечити відстань між столами не менше 1,5 м та розміщення за столом не більше 4-х осіб |
Ботярко В.Б. Класні керівники |
В період карантину |
29 |
Забезпечити працівників харчоблоку засобами індивідуальною захисту із розрахунку 1 захисна маска на 3 години роботи, одноразовими рукавичками |
Приватний підприємець Фука Л.М. |
В період карантину |
30 |
Забезпечити працівника їдальні, який видає страви або здійснює розрахунок, засобами індивідуального захисту: захисною маскою або респіратором, захисними окулярами або захисним щитком, одноразовими рукавичками |
Фука Л.М. |
В період карантину |
31 |
Забезпечити умови дотримання працівниками правил особистої гігієни (рукомийники, мило рідке, паперові рушники , антисептичні засоби для обробки рук, тощо) |
Фука Л.М. |
В період карантину |
32 |
Провести навчання щодо одягання, використання, зняття засобів індивідуального захисту, їх утилізації, забезпечити контроль за виконанням цих вимог |
Фука Л.М. |
В період карантину |
33 |
Використовувати засоби індивідуального захисту (респіратор або захисну маску, в у тому числі виготовлених самостійно) після проведення термометрії безконтактним термометром |
Педпрацівники, обслуговуючий персонал |
В період карантину |
Поводження з використаними засобами індивідуального захисту |
|||
34 |
Організувати централізований збір та утилізацію використаних засобів індивідуального захисту в окремі контейнери з кришками та поліетиленовими пакетами |
Гуцал М.Б. |
В період карантину |
35 |
Встановити біля входу в заклад, в коридорах та санвузлах контейнери |
Ботярко В.Б. |
В період карантину |
36 |
Замінювати поліетиленові пакети з контейнерів, у яких зібрано використані засоби індивідуального захисту після заповнення, щільно зв’язувати та наносити маркування: «Використані засоби індивідуального захисту» |
Ботярко В.Б. |
В період карантину |
37 |
Щоденно здійснювати дезінфекцію контейнерів |
Ботярко В.Б. |
В період карантину |
Закріплення класів за навчальними кабінетами
№ з/п |
Клас |
Навчальний кабінет
|
1 |
1-А |
27 |
2 |
1-Б |
30 |
3 |
2-А |
31 |
4 |
2-Б |
26 |
5 |
3-А |
29 |
6 |
3-Б |
24 |
7 |
4-А |
32 |
8 |
4-Б |
28 |
9 |
5-А |
5 |
10 |
5-Б |
6 |
11 |
5-В |
4 |
12 |
6-А |
25 |
13 |
6-Б |
16 |
14 |
7-А |
7 |
15 |
7-Б |
13 |
16 |
8-А |
9 |
17 |
8-Б |
8 |
18 |
9-А |
18 |
19 |
9-Б |
19 |
20 |
І курс |
22 |
21 |
ІІ курс |
17 |