Наказ "Про організацію гарячого харчування учнів школи-колегіуму в період карантину в зв'язку з поширенням короновірусної хвороби (СОVID-19)"
02.03.2021 Administrator Категорія: Організація харчування
ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ НАВЧАЛЬНО-ВИХОВНИЙ КОМПЛЕКС
«ШКОЛА-КОЛЕГІУМ ПАТРІАРХА ЙОСИФА СЛІПОГО»
ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ
46018, Тернопільська область, м. Тернопіль, вул. Юності,3
тел/факс(0352) 53-31-22, 53-31-21 код ЄДРПОУ 37894481
НАКАЗ
28 08 2020р. № 122
Про організацію гарячого харчування
учнів школи-колегіуму в період карантину
в зв'язку з поширенням короновірусної хвороби (СОVID-19)
Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 22.07.2020 № 641 «Про встановлення карантину та запровадження посилених протиепідемічних заходів на території із значним поширенням гострої респіраторної хвороби СОVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2», Тимчасових рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів у закладах освіти в період карантину в зв'язку з поширенням короновірусної хвороби (СОVID-19), затверджених постановою Головного державного санітарного лікаря України від 30.07.2020 № 42, листа МОНУ № 1/9-420 від 05 серпня 2020 року «Щодо організації роботи закладів загально середньої освіти у 2020/2021 навчальному році», керуючись Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», на виконання статті 56 Закону України «Про освіту», статті 21 Закону України «Про загальну середню освіту», відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 02.03.2011 № 116 «Про затвердження Порядку надання послуг з харчування дітей у дошкільних, учнів у загальноосвітніх та професійно-технічних навчальних закладах, операції з яких звільняються від обкладення податком на додану вартість», враховуючи рішення Тернопільської міської ради від 19 грудня 2018 року №7/31/14 «Про бюджет міста Тернополя (громади) на 2019 рік», відповідно до наказу управління освіти й науки Тернопільської міської ради від 30.01.2020 №36 «Про організацію харчування учнів у закладах загальної середньої та професійно-технічної освіти м. Тернополя у 2020 році», наказу ТНВК «Школа-колегіум Патріарха Йосифа Сліпого» від 30. 01. 2020р. № 20 «Про організацію харчування учнів у 2020 році», з метою створення безпечних умов організації освітнього процесу у 2020/2021 навчальному році, організації раціонального харчування учнів
НАКАЗУЮ:
- Призначити відповідальним за організацію харчування дітей – заступника директора Даценко Олександру Іванівну.
- Cтворити у школі комісію громадського контролю за якістю харчування у складі:
Голова комісії: Даценко Олександра Іванівна – заступник директора з НВР
Члени комісії: Козак Марія Михайлівна - медсестра
Зелінська Тамара Микитівна – голова профспілки
Сендзюк Ірину Степанівну – представник батьківської громадськості
- Засупнику директора Даценко Олександрі Іванівні:
- Скласти графік харчування здобувачів освіти.
- Забезпечити відстань між столами не менше 1,5 м та розміщення за столом не більше 4-х осіб.
- Керівникам 1-9 класів, І-ІІ курсу:
- Інформувати батьків про правила одержання безплатного харчування і вимоги до оформлення документів.
- У разі поповнення пільгового контингенту подавати необхідні документи заступнику директора.
- Вести чіткий облік дітей пільгових категорій і забезпечити їх талонами для отримання обідів.
- Безоплатне харчування здійснювати в робочі дні за умови перебування учня на уроках.
- У разі відсутності учнів під час навчання компенсації за харчування не проводити.
- ФОП Фуці Олександрі Миколаївні:
- Харчування дітей здійснювати відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 02.03.2011 № 116 «Про затвердження Порядку надання послуг з харчування дітей у дошкільних, учнів у загальноосвітніх та професійно-технічних навчальних закладах, операції з яких звільняються від обкладення податком на додану вартість»
- Забезпечити працівників харчоблоку засобами індивідуальною захисту із розрахунку І захисна маска на 3 години роботи, одноразовими рукавичками, які необхідно змінювати після кожної дії.
- При організації харчування забезпечити умови для дотримання працівниками правил особистої гігієни (рукомийники, мило рідке, паперові рушники , антисептичні засоби для обробки рук, тощо).
- З працівниками харчоблоку провести навчання щодо одягання, використання, зняття засобів індивідуального захисту, їх утилізації, забезпечити контроль за виконанням цих вимог
- Своєчасно затверджувати примірне двотижневе меню.
- Складати щоденне меню-розклад і подавати на затвердження директору.
- Відпускати безоплатні обіди згідно талонів, поданих класними керівниками.
- В кінці кожного місяця на основі талонів складати акт проведеного безоплатного харчування і подавати головному бухгалтеру.
- Бракераж сирої продукції здійснювати за участю кухаря, медичного працівника.
- Всю відповідальність за організацію і проведення безоплатного харчування учнів класу покласти на класних керівників.
- Медпрацівнику школи Козак Марії Миколаївні
- Здійснювати контроль за якістю продуктів, слідкувати за дотриманням санітарних правил і норм на харчоблоці.
- Посилити контроль за дотриманням нормативних вимог щодо правильності закладки продуктів.
- Контроль за виконанням наказу покласти на заступника директора Даценко Олександру Іванівну.
Директор М.Гуцал