Наказ "Про організацію гарячого харчування учнів школи-колегіуму в період карантину в зв'язку з поширенням короновірусної хвороби (СОVID-19)"

02.03.2021   Administrator   Категорія: Організація харчування

ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ  НАВЧАЛЬНО-ВИХОВНИЙ КОМПЛЕКС

«ШКОЛА-КОЛЕГІУМ ПАТРІАРХА ЙОСИФА СЛІПОГО»

ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

46018, Тернопільська область, м. Тернопіль, вул. Юності,3

тел/факс(0352) 53-31-22, 53-31-21  код ЄДРПОУ 37894481

 

НАКАЗ

28                08            2020р.                                                                                   № 122   

Про організацію гарячого харчування

учнів школи-колегіуму в період карантину

в зв'язку з поширенням короновірусної хвороби (СОVID-19)

 

 

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 22.07.2020 № 641 «Про встановлення карантину та запровадження посилених протиепідемічних заходів на території із значним поширенням гострої респіраторної хвороби СОVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2», Тимчасових рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів у закладах освіти в період карантину в зв'язку з поширенням короновірусної хвороби (СОVID-19), затверджених постановою Головного державного санітарного лікаря України від 30.07.2020 № 42, листа МОНУ № 1/9-420 від 05 серпня 2020 року «Щодо організації роботи закладів загально середньої освіти у 2020/2021 навчальному році», керуючись Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», на виконання статті 56 Закону України «Про освіту», статті 21 Закону України «Про загальну середню освіту», відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 02.03.2011 № 116 «Про затвердження Порядку надання послуг з харчування дітей у дошкільних, учнів у загальноосвітніх та професійно-технічних навчальних закладах, операції з яких звільняються від обкладення податком на додану вартість», враховуючи рішення Тернопільської міської ради від 19 грудня 2018 року №7/31/14 «Про бюджет міста Тернополя (громади) на 2019 рік», відповідно до наказу управління освіти й науки Тернопільської міської ради від 30.01.2020 №36 «Про організацію харчування учнів у закладах загальної середньої та професійно-технічної освіти м. Тернополя у 2020 році», наказу ТНВК «Школа-колегіум Патріарха Йосифа Сліпого»  від  30. 01. 2020р. № 20 «Про організацію харчування учнів у 2020 році», з метою створення безпечних умов організації освітнього процесу у 2020/2021 навчальному році, організації раціонального харчування учнів

 

НАКАЗУЮ:

 

  1. Призначити відповідальним за організацію харчування дітей – заступника директора Даценко Олександру Іванівну.
  2. Cтворити у школі комісію громадського контролю за якістю харчування у складі:

Голова комісії: Даценко Олександра Іванівна – заступник директора з НВР

Члени комісії: Козак Марія Михайлівна - медсестра

Зелінська Тамара Микитівна – голова профспілки

Сендзюк Ірину Степанівну – представник батьківської громадськості

  1. Засупнику директора Даценко Олександрі Іванівні:
    1. Скласти графік харчування здобувачів освіти.
    2. Забезпечити відстань між столами не менше 1,5 м та розміщення за столом не більше 4-х осіб.
  2. Керівникам 1-9 класів, І-ІІ курсу:
    1. Інформувати батьків про правила одержання безплатного харчування і вимоги до оформлення документів.
    2. У разі поповнення пільгового контингенту подавати необхідні документи заступнику директора.
    3. Вести чіткий облік дітей пільгових категорій і забезпечити їх талонами для отримання обідів.
    4. Безоплатне харчування здійснювати в робочі дні за умови перебування учня на уроках.
    5. У разі відсутності учнів під час навчання компенсації за харчування не проводити.
  3. ФОП Фуці Олександрі Миколаївні:
    1. Харчування дітей здійснювати відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 02.03.2011 № 116 «Про затвердження Порядку надання послуг з харчування дітей у дошкільних, учнів у загальноосвітніх та професійно-технічних навчальних закладах, операції з яких звільняються від обкладення податком на додану вартість»
    2. Забезпечити працівників харчоблоку засобами індивідуальною захисту із розрахунку І захисна маска на 3 години роботи, одноразовими рукавичками, які необхідно змінювати після кожної дії.
    3. При організації харчування забезпечити умови для дотримання працівниками правил особистої гігієни (рукомийники, мило рідке, паперові рушники , антисептичні засоби для обробки рук, тощо).
    4. З працівниками харчоблоку провести навчання щодо одягання, використання, зняття засобів індивідуального захисту, їх утилізації, забезпечити контроль за виконанням цих вимог
    5. Своєчасно затверджувати примірне двотижневе меню.
    6. Складати щоденне меню-розклад і подавати на затвердження директору.
    7. Відпускати безоплатні обіди згідно талонів, поданих класними керівниками.
    8. В кінці кожного місяця на основі талонів складати акт проведеного безоплатного харчування і подавати головному бухгалтеру.
    9. Бракераж сирої продукції здійснювати за участю кухаря, медичного працівника.
  4. Всю відповідальність за організацію і проведення безоплатного харчування учнів класу покласти на класних керівників.
  5. Медпрацівнику школи Козак Марії Миколаївні
    1. Здійснювати контроль за якістю продуктів, слідкувати за дотриманням санітарних правил і норм на харчоблоці.
    2. Посилити контроль за дотриманням нормативних вимог щодо правильності закладки продуктів.
  6. Контроль за виконанням наказу покласти на заступника директора Даценко Олександру Іванівну.

 

Директор                                                        М.Гуцал