Наказ "Про дотримання правил протипожежної безпеки та безпеки життєдіяльності під час проведення Новорічних і Різдвяних свят, зимових канікул у школі-колегіумі"

06.02.2024   Administrator   Категорія: Безпека життєдіяльності

НАКАЗ

Про дотримання правил протипожежної безпеки

та безпеки життєдіяльності під час проведення

Новорічних і Різдвяних свят, зимових канікул

у школі-колегіумі

 

Відповідно до листа Міністерства освіти і науки України від 13.12.2023 № 1/19632-23 «Про організацію та проведення заходів з питань безпеки життєдіяльності учасників освітнього процесу під час зимових канікул», наказу управління освіти і науки від 07.12.2023 №405 «Про дотримання правил протипожежноїбезпеки та безпеки життєдіяльностіпід час проведення Новорічних та Різдвяних свят, зимових канікул у закладах освіти м. Тернополя», з урахуванням відкритої широкомасштабної російської збройної агресії проти України, з метою посилення контролю за збереженням життя та здоров’я дітей і працівників, попередження надзвичайних ситуацій у закладі

 

НАКАЗУЮ:

1. Пшеничному Андрію Андрійовичу, інженеру з техніки безпеки:

1.1. Організувати до 15.12.2023 року відповідну роз’яснювальну роботу серед учасників освітнього процесу щодо питань безпеки життєдіяльності перед початком зимових канікул, новорічних та різдвяних свят, зокрема з питань дій у разі оголошення про загрозувиникнення надзвичайної ситуації, у тому числі сигналу «Повітряна тривога»; дотримання правил пожежної безпеки, техногенної безпеки та безпеки дорожнього руху; профілактики шлунково-кишкових захворювань, дотриманняправил гігієни у період поширення епідемічних захворювань; поводження вгромадських місцях з незнайомими людьми та підозрілими предметами, прикористуванні громадським транспортом; безпечне перебування біля річок,пересуванні на кризі; про заборону використання піротехнічних засобів, відкритого вогню та вибухонебезпечних предметів.

1.2. Провести до 15.12.2020 року  інструктажі з протипожежної безпеки з учнями та працівниками закладу.

1.3. Провести роз’яснювальну роботу серед здобувачів освіти щодо правилповедінки в умовах низьких температур, попередження випадківпереохолодження та обморожень, порядку надання домедичної допомогипостраждалим внаслідок нещасних випадків.

1.3. До 10 січня 2024 року подати в управління освіти і науки інформацію  про загальну кількість учнів, що були травмовані в 2023 році, та працівників, що травмувалися поза роботою (невиробничий травматизм-акт HT).

2. Музиці Юрію Йосиповичу, завідувачу господарством:

2.1. Забезпечитибезумовне дотримання правил безпеки життєдіяльності, збереження майна, безперебійного функціонування опалювальних систем, систем водопостачання, електромереж.

2.2. Забезпечити безпеку будівлі закладу шляхом своєчасного очищення дахів та прилеглої території до споруди від снігу і  льоду.

2.3.  Якщо  неможливо своєчасно збивати бурульки з дахів будівель, встановити попереджувальні знаки та огорожі небезпечних місць можливого падіння бурульок.

2.4. Забезпечити  технічний персонал необхідним інвентарем та посипковим матеріалом для роботи закладу  в зимовий період.

2.5.Забезпечити систематичне очищення доріжок та сходів від снігу і льоду.

2.6. Забезпечити утримання наявного укриття закладу в готовності до використання за призначенням.

3. Контроль за виконанням даного наказу залишаю за собою.

 

      Директор                                                     Марія ГУЦАЛ

 

З наказом ознайомлені:_________Андрій ПШЕНИЧНИЙ «___»______2023р.

                                      _________Юрій МУЗИКА «___»____________2023р.