Наказ " Про запобігання дитячому травматизму під час літніх канікул у 2024 році"

26.06.2024   Administrator   Категорія: Безпека життєдіяльності

ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ  НАВЧАЛЬНО-ВИХОВНИЙ КОМПЛЕКС

«ШКОЛА-КОЛЕГІУМ ПАТРІАРХА ЙОСИФА СЛІПОГО»

ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

46018, Тернопільська область, м. Тернопіль, вул. Юності,3

тел/факс(0352) 53-31-22, 53-31-21  код ЄДРПОУ 37894481

НАКАЗ

 

____   _______2024р.                                                                     №______

Про запобігання дитячому

травматизму під час літніх

канікул у 2024 році

 

Відповідно до Законів України «Про освіту», «Про охорону дитинства»,

«Про правовий режим воєнного стану в Україні», «Положення про організацію роботи з охорони праці та безпеки життєдіяльності учасників освітнього процесу в установах і закладах освіти», затвердженого наказом Міністерства освіти і науки України від 26.12.2017 № 1669, зареєстрованого у Міністерстві юстиції України 23 січня 208 року за № 100/31552, згідно з листом Міністерства освіти і науки України від 16.05.2024 №1/8614-24 «Про організацію та проведення заходів з питань безпеки життєдіяльності учасників освітнього процесу на час літніх канікул», листом управління освіти і науки Тернопільської міської ради від 21.05.2024 №468/04, відповідно до наказу управління освіти і науки Тернопільської міської ради від 22.05.2024 №170 «Про запобігання дитячому травматизму під час літніх канікул у 2024 році», з метою формування здоров’язберігаючої, соціальної компетентностей учнів; збереження життя та здоров’я здобувачів освіти під час літніх канікул 2023/2024 навчального року

 

НАКАЗУЮ:

 

  1. Пшеничному Андрію Андрійовичу, інженеру з охорони праці:
    1. Забезпечити упродовж літніх канікул 2024 року неухильне виконання законів України «Про дорожній рух», «Про пожежну безпеку», «Про забезпечення санітарного та епідеміологічного благополуччя населення», «Про захист населення від інфекційних хвороб», Кодексу цивільного захисту України у частині проведення відповідної роботи з питань запобігання дитячому травматизму.
    2. Організувати проведення інструктажів для учасників освітнього процесу з питань безпеки життєдіяльності.
    3. Поінформувати учасників освітнього процесу та інших працівників про заборони та ризики відвідування лісових масивів та територій, які можуть бути замінованими або наближені до районів бойових дій, довести рекомендації Державної служби України з надзвичайних ситуацій стосовно дій населення в умовах надзвичайних ситуацій воєнного характеру, в тому числі поводження з вибухонебезпечними та підозрілими предметами (https://dsns.gov.ua/uk/abetka- bezpeki/diyi-naselennya-v-umovax-nadzvicainix-situacii-vojennogo-xarakteru).
    4. Довести до відома педагогічних працівників алгоритм дій у разі виникнення нещасних випадків із здобувачами освіти.
    5. Розмістити на вебсайті закладу освіти інформаційні матеріали, пам’ятки щодо правил безпеки життєдіяльності на період літніх канікул.
  2. Класним керівникам1-9 класів, І-ІІ курсів:
    1. До початку літніх канікул провести бесіди та інструктажі із здобувачами освіти щодо безпеки життєдіяльності під час літніх канікул в умовах воєнного стану, правил поведінки під час воєнного стану, правил пожежної безпеки, електробезпеки, поводження з вибухонебезпечними предметами та речовинами, безпеки дорожнього руху, профілактики шлунковокишкових захворювань, правил поведінки в громадських місцях, поводження з незнайомим людьми та предметами, попередження травмування на об’єктах залізничної інфраструктури, поводження на річках і водоймах, поведінки в умовах підвищення температури повітря, дій у випадку надзвичайних ситуацій.
    2. Провести батьківські збори, на яких розглянути питання безпечного відпочинку дітей під час літніх канікул, алгоритмів дій у разі виникнення надзвичайних ситуацій та нещасних випадків з дітьми.
    3. Довести до відома батьків, що відповідальність за життя та здоров’я дітей під час канікул повністю покладається на батьків.
    4. Негайно інформувати про всі нещасні випадки, що сталися із здобувачами освіти під час літніх канікул, Пшеничного Андрія Андрійовича, адміністрацію закладу освіти.
    5. Дотримуватися вимог наказу Міністерства освіти і науки України від 02.10.2014 № 1124 «Про затвердження нормативно-правових актів, які регламентують порядок організації туристсько-краєзнавчої роботи» та листа Міністерства освіти і науки України від 27.04.2010 № 1/9-286 «Щодо організації екскурсійних поїздок» при організації та проведенні екскурсій і туристичних подорожей.
  3. Практичному психологу Пірог Людмилі Василівні:
    1. Провести профілактичну роботу щодо попередження випадків навмисного самоушкодження серед здобувачів освіти.
    2. Ознайомити учнів із правилами безпечного спілкування в мережі Інтернет.
  4. Контроль за виконанням даного наказу залишаю за собою.

 

 

Директор                                                                                          Марія ГУЦАЛ               

 

З наказом ознайомлені: ________ Андрій ПШЕНИЧНИЙ «___»_________2024р.

                                       ___________ Людмила ПІРОГ «____»__________2024р.

                                     

 

Класні керівники на нараді при директору_______________________