Державні послуги он-лайн

21.01.2021   Administrator   Категорія: Абетка для батьків

Відкрити власну справу за 10 хвилин, оформити допомогу при народженні дитини, отримати необхідну довідку, перевірити дані про себе в державних реєстрах. Відтепер усе це можна швидко та зручно зробити онлайн на порталі державних послуг «Дія».

«Дія» — це один портал, де можна отримати всі послуги онлайн: швидко, зручно та людяно. 

«Дія» — це застосунок в якому усі потрібні документи в одному місці, у вашому смартфоні. 

Однією з головних цілей Міністерства цифрової трансформації до 2024 року є оцифрування 100% послуг, які надає держава. Для цього створений портал «Дія»  https://diia.gov.ua/. На порталі вже можна отримати 27 публічних послуг онлайн, зокрема – стати підприємцем, змінити вид діяльності чи припинити її. Оформити довідку про несудимість, допомогу при народженні дитини чи щомісячне відшкодування вартості послуг із догляду за дитиною до трьох років. Подати позов до суду, зареєструвати авто або отримати послуги, пов’язані із документами водія, оформити низку ліцензій, дозволів чи отримати витяги з реєстрів.

Також громадяни отримають можливість перевірити наявну інформацію про себе із п’яти державних реєстрів. Для цього на порталі «Дія» необхідно зареєструватися у власному Кабінеті громадянина. Таким чином кожен охочий отримає доступ до інформації винятково про себе.

https://mail.ukr.net/attach/show/16112150874007215480/1