Наказ "Про підсумки участі учнів у І та ІІ етапах Всеукраїнських учнівських олімпіад з базових навчальних дисциплін у 2020-2021 н.р."

27.01.2021   Administrator   Категорія: Накази

ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ НАВЧАЛЬНО-ВИХОВНИЙ КОМПЛЕКС

«ШКОЛА-КОЛЕГІУМ ПАТРІАРХА ЙОСИФА СЛІПОГО»

ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

46018, Тернопільська область, м. Тернопіль, вул. Юності,3

тел/факс(0352) 53-31-22, 53-31-21 код ЄДРПОУ 37894481

 

НАКАЗ

24.12. 2020 р.                                                                                                                 №_221__

 

Про підсумки участі учнів у І та ІІ етапах

Всеукраїнських учнівських олімпіад з базових

навчальних дисциплін у 2020-2021 н.р.

 

Відповідно до Положення про Всеукраїнські учнівські олімпіади, турніри, конкурси з навчальних предметів, конкурси-захисти науково-дослідницьких робіт, олімпіади зі спеціальних дисциплін та конкурси фахової майстерності, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 17.11.2011 за №1318/20056, наказу Міністерства освіти і науки України від 24.09.2020 №1175 «Про проведення Всеукраїнських учнівських олімпіад і турнірів з навчальних предметів у 2020/2021 навчальному році», наказу управління освіти і науки облдержадміністрації від 12.10.2020 р. № 136/01-07, наказу управління освіти і науки ТМР від 21.10.2020 р. №303 та на підставі рішення оргкомітетів та журі ІІ етапу олімпіад, наказів по школі–колегіуму від 13.10.2020 №172 «Про проведення І етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад з базових навчальних дисциплін у 2020-2021 н.р.», від  22.10.2020 р. №181 «Про участь у ІІ етапі Всеукраїнських учнівських олімпіад з базових навчальних дисциплін у 2020-2021 н.р.», з метою виявлення, підтримки, розвитку творчого потенціалу обдарованої молоді, впровадження нових форм мотивації учнів до творчого самовдосконалення, потреб школярів в ефективній самореалізації індивідуальних інтелектуальних здібностей, соціалізації талановитих учнів, у жовтні 2020 р. проведені учнівські олімпіади з 15 предметів: української мови та літератури, математики, історії, правознавства, географії, біології, інформатики, інформаційних технологій, фізики, астрономії, хімії, екології, англійської мови, трудового навчання та образотворчого мистецтва.

І (шкільний) етап тривав з 09.10.2020 р. по 30.10.2020 р., проводився за завданнями, підготовленими учителями школи-колегіуму, та визначеною системою оцінювання. Завдання для проведення олімпіад були зорієнтовані на програмовий матеріал попередніх років, поєднували усні та письмові завдання − тести закритого типу з вибором правильної відповіді, на встановлення відповідності та послідовності, відкритого типу з короткою відповіддю, творчі завдання, які мали на меті розвиток логічного мислення учнів, і за своєю структурою та складністю були схожі на минулорічні завдання олімпіади ІІ етапу.

В предметних олімпіадах І етапу взяли участь 242 учні 6 – 11 класів, які мають достатній та високий рівень знань та бажання бути учасником олімпіад, що складає 92% від загальної кількості учнів 6-11 класів (262 учнів).

Динаміка участі учнів за два роки прослідковується на діаграмі:

Відсотковий показник учасників шкільних олімпіад зменшився, як і кількісний показник порівняно з попереднім навчальним роком.

Найактивнішими учасниками олімпіад І етапу за віком були учні 9-их класів (26% від кількості учасників) та 8-их класів (22% від кількості учасників), а найбільша кількість учасників була зафіксована на олімпіадах з математики, фізики, історії української мови та літератури,англійської мови та хімії.

Підвівши підсумки проведення олімпіад з кожного предмета, вчителі заповнили протоколи І етапу та зазначили результати учасників.

Адміністрацією школи було узагальнено матеріали І (шкільного) етапу олімпіад, здійснено електронні реєстрації на участь у ІІ (міському) етапі учнівських олімпіад з базових дисциплін.

ІІ (міський) етап учнівських олімпіад проходив з 07 листопада 2020р. по 29 листопада 2020р. У зв’язку із загостренням епідеміологічної ситуації та зростанням показників захворюваності на СОVID-19 рішенням управління освіти і науки Тернопільської облдержадміністрації з 05.12.2020 р. відмінено проведення ІІ і ІІІ етапів олімпіад. 9 учнів відстоювали честь закладу у шести олімпіадах з предметів: географія, астрономія, математика, образотворче мистецтво, англійська мова та хімія.

Учні школи-колегіуму були учасниками І і ІІ етапів Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської молоді імені Тараса Шевченка, в якому вибороли два призових місць:

  • Бартіш Олена, учениця 8-А класу, − І місце у ІІ етапі XІ Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської молоді імені Тараса Шевченка;
  • Тронка Софія, учениця І курсу колегіуму, − ІІІ місце у ІІ етапі XІ Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської молоді імені Тараса Шевченка.

         Переможниця ІІ етапу XІ Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської молоді імені Тараса Шевченка Бартіш Олена була учасницею ІІІ(обласного) онлайн етапу та виборола диплом І ступеня.

За участь у шести олімпіадах ІІ етапу Всеукраїнських олімпіад учні закладу вибороли одне призове (І-ше) місце:

Високі результати на ІІ (міському) етапі Всеукраїнських олімпіад продемонстрували учні:

Прізвище учня

Клас

Місце

Предмет

Вчитель

Бартіш Олена

7-А

І місце

І місце

Конкурс ім. Т.Шевченка

Математика

Даценко О.І.

Василюк Ю.З.

Тронка Софія

І курс

ІІІ місце

Конкурс ім. Т.Шевченка

Даценко О.І.

 

Цього року учні перемогли в олімпіаді з математики, у Міжнародному мовно-літературному конкурсі ім. Тараса Шевченка.

 

 

 

Ефективність і системність у роботі з обдарованими дітьми гарантується творчими учителями, які здійснюють цілеспрямовану педагогічну підтримку здібних школярів, зокрема, двоє учителів школи підготували переможців ІІ етапу Всеукраїнських олімпіад з базових дисциплін.

Стабільну результативність на олімпіадах другого етапу упродовж чотирьох останніх років демонструють вихованці учителя української мови та літератури Даценко Олександри Іванівни.

Виходячи з вище зазначеного,

НАКАЗУЮ:

  1. Заступнику директора з навчально-виховної роботи Суслі Ігорю Петровичу:

1.1. Створювати необхідні умови для роботи з обдарованими дітьми.

1.2. Проаналізувати стан роботи предметних гуртів, секцій, індивідуальних годин з метою активізації всіх форм позакласної роботи з обдарованою молоддю.

2. Заступнику директора з навчально-виховної роботи Панасюк Наталії Дмитрівні розглянути підсумки виступу учнів в ІІ етапі Всеукраїнських учнівських олімпіад з базових навчальних дисциплін на засіданні методичної ради 13 січня 2021 року.

3. Головам шкільних методичних об’єднань Слотюк Оксані Василівні, Василюк Юлії Зіновіївні, Пиріг Ользі Ігорівні, Сидор Марії Михайлівні, Бацулі Наталії Петрівні, П’ятничці Ірині Володимирівні:

3.1. Здійснювати систематичну індивідуальну роботу з виявлення, навчання та виховання здібних і обдарованих дітей.

3.2. Посилити власний контроль за підготовкою учнів закладу та їх результативністю на олімпіадах.

3.3. Проаналізувати результати І та ІІ етапів Всеукраїнських олімпіад, що відбулися, на засіданнях шкільних методичних об’єднань у січні-лютому 2021 року.

4. Оголосити подяки за підготовку учнів до участі в олімпіадах з базових дисциплін учителям Даценко Олександрі Іванівні, Василюк Юлії Зіновіївні.

5. Контроль за виконанням наказу залишаю за собою.

 

Директор                                                  М.Гуцал

З наказом ознайомлені: __________ Н.Д.Панасюк      «___» _________ 2020 р.

                                       __________ І.П.Сусла              «___» _________ 2020 р.

Вчителі – предметники та голови методичних об’єднань на засіданні методичної ради 13.01.2021р.