Протокол № 2 засідання Конкурсної комісії «Шкільний громадський бюджет»

19.10.2023   Administrator   Категорія: Шкільний громадський проєкт

Протокол № 2

засіданняКонкурсної комісії «Шкільний громадський бюджет»

Тернопільського навчально-виховного комплексу

«Школа-колегіум Патріарха Йосифа Сліпого»

 

м.Тернопіль

вул. Юності, 3 20.09.2023р.

 

Всього членів Комісії (9):

Куцкір С.В., Староста О.І., Коростинська Н.Й., Бартіш С.В., Кіндзерська А., Барський А., Нестайко В., Знак Б., Борсук А.-М.

Присутні члени Комісії (8):

Куцкір С.В., Староста О.І., Бартіш С.В., Кіндзерська А., Барський А., Нестайко В., Знак Б., Борсук А.-М.

Присутні автори проєктів: БурякМарія Вікторія, Коростинський Максим, Дорчак Софія.

ПОРЯДОК ДЕННИЙ:

1. Стан подання проєктів.

2.Розгляд звітів про аналіз відповідності проєктів та прийняття висновків щодо  проєктів.

СЛУХАЛИ: Кіндзерську Анастасію, секретаря Конкурсної комісії, яка інформувала присутніх про те,що станом на 20.09.2023року для участі в «Шкільному громадському бюджеті» подано 3проєкти, які набрали необхідну кількість голосів підтримки.

Буряк Марію Вікторію, авторку проєкту «Рекреаційна зона «Школа приємних вражень», яка підкреслила, що рекреаційна зона – це територія, призначена для організації відпочинку. В ній діти переключаються на ігрову, динамічну діяльність, що дозволяє зняти фізичне та розумове навантаження, підвищити емоційний тонус та покращити стан здоров’я в цілому. Це сприяє задоволенню потреб учнівської спільноти в частині організації дозвілля та відпочинку, спрямованих на покращення  процесу соціалізації здобувачів освіти. Відпочинкова зона – це місце для зустрічей, можливість поділитися враженнями, поспілкуватися, яким можуть скористатися усі учасники освітнього процесу. А також додатковий простір для організації інтелектуальних турнірів, семінарів, форумів, інших заходів громадського та просвітницького спрямування.

Коростинського Максима, автора проєкту «Кав’ярня «Ласкаво просимо», який наголосив, що приємно усвідомлювати, що в твоїй школі є  не просто їдальня, а кав’ярня. Адже дизайн приміщення, де ти споживаєш  їжу, дуже важливий. Крім того, кав’ярня - це місце зустрічей та спільного проведення часу. Пропонуємо збільшити приміщення  шляхом зміни дизайну коридору біля їдальні. А також візуально  розділити їдальню на дві зони: для початкової школи (нам знадобляться столи і стільці) та для старшої школи  (високі столи  та стільці).

Дорчак Софію, авторку проєкту «Сучасна хімія», яка підкреслила, що хімія забезпечує зв’язок фізики з біологією та географією, об’єднуючи всі науки природничо-математичного циклу в єдине ціле. Знання з хімії потрібні не лише майбутнім медикам. Шкільний курс хімії — потужна основа для побудови кар’єри в галузі освіти, високих технологій та інновацій, інженерії, архітектури тощо. Застаріле обладнання кабінету хімії не здатне зацікавити жодного сучасного школяра. Користь від оновлення шкільного обладнання очевидна. Сучасний кабінет хімії - це інноваційне освітнє середовище з широкими можливостями, що нагадує лабораторію чи науково-дослідний центр. Призначення навчальних моделей та наборів -  допомогти учням ознайомитися з різними речовинами, наочно побачити їх будову, склад, характеристики, відмінності. Комп’ютер, проєктор, мультимедійний екран дозволяють використовувати сучасні технології та програмне забезпечення в освітньому процесі.

ВИСТУПИЛИ:Староста О.І., якийнаголосив, що в проєкті«Сучасна хімія» не передбачено витрати на дизайн приміщення.

Нестайко Владислав, який наголосив, що проєкт необхідно повернути на доопрацювання.

Кіндзерська А., Куцкір С.В., Барський А., які підтримали дану пропозицію.

УХВАЛИЛИ:

  1. Перенести розгляд проєкту «Сучасна хімія» на чергове засідання Конкурсної комісії.

 

Голова Конкурсної комісії                                                  Світлана КУЦКІР

Секретар Конкурсної комісіїАнастасія КІНДЗЕРСЬКА