Поїздка в Польщу

29.03.2018   Administrator   Категорія: Співпраця

16-18 березня відбулася духовно-екскурсійна поїздка спільноти ТНВК «Школа-колегіум Патріарха Йосифа Сліпого» в місто Люблін (Польща), організована духовним провідником закладу о. Володимиром Демчуком.

Надовго в пам’яті учасників поїздки залишаться враження від екскурсії в Люблінський замок – палацовий архітектурний комплекс ХІІ ст. Особливе захоплення викликала каплиця, прикрашена давніми фресками; музейні зали, які познайомили з побутом і звичаями минулого. Духовне та естетичне задоволення принесло відвідування Кафедрального собору св. Іоана Хрестителя та св. Іоана Євангеліста.

Весняний Люблін зустрів морозом та снігом, проте це не завадило здійснити екскурсію містом: вхід до Старого міста через Гродську браму (міські ворота), Фарна площа, костел св. Станіслава і монастир.

Троє учнів (Мохун Максим, ІІ курс, Мохун Володимир, 7-А клас, Волошин Сергій, 9-Б клас) взяли участь у математичному конкурсі воєводства, який проходив у католицькій школі ім. св. Станіслава Костки. Учень польського закладу провів екскурсію їхньою школою для всіх учасників поїздки.

У неділю  спільнота школи-колегіуму стала учасником Божественної Літургії в церкві св. Покрови української греко-католицької парафії

м. Люблін.