Шана Кобзарю

29.03.2021   Administrator   Категорія: Критичне мислення

У Шевченківські дні Навчальний сектор Шкільного учнівського парламенту організував для учнів 5-7 класів квест «Стежками Т.Г.Шевченка». Школярі з цікавістю виконували завдання та продемонстрували ґрунтовні знання з творчості Кобзаря.

https://www.facebook.com/photo?fbid=3744400195672797&set=pcb.4090545040980175

Свій вінок шани Кобзареві склали учні 8-А класу разом з вчителькою української мови та літератури п. Лесею Даценко та класним керівніком п. Іриною Сендзюк.
Цікаво та змістовно пройшов Шевченківський тиждень у 3-Б класі. Учні пізнали Тараса Шевченка не тільки як поета, але і як художника. Вони мандрували стежками малого Тараса, пройнялися його болем, захоплювались його силою волі, перечитували Кобзаря, вслухалися у кожне слово, декламували вірші, співали пісень на слова його віршів. На знак шани і любові провели квест «Шана Кобзарю». Це була наполеглива робота у групах, щире спілкування, пізнання нового, спільне прийняття рішень. Виготовили лепбук «Дерево життя і творчості Т. Шевченка», випустили газету, сплели вінок - шани Великому Кобзарю.
Учні 3-А класу разом із класним керівником Аллою Дмитрівною провели тематичні дні, присвячені Великому Кобзарю. Декламуючи вірші Тараса Григоровича Шевченка, дітки зрозуміли, що поезії-то одкровення, які він висловив на адресу минулих, сучасних і прийдешніх поколінь.
Пам’яті Великого Кобзаря заспівали вихованці
вокально-інструментального гуртка «Гармонія» (керівник - п. Світлана Чепіль)