ЕКСКУРСІЯ ДО «ПЕЧЕРИ ВЕРТАБА-МУЗЕЮ ТРИПІЛЬСЬКОЇ КУЛЬТУРИ» ТА ПЕЧЕРИ "КРИШТАЛЕВА"

10.10.2024   Administrator   Категорія: Комунікативність

06 жовтня 2024 року Ірина Степанівна Сендзюк – класний керівник учнів 5-б класу здійснила дитячу мрію. За її ініціативи та підримки батьків, діти мали чудову нагоду відвідати унікальні природні та архітектурні пам’ятки нашого краю – печер «Кришталева» та «Вертеба», помилуватися величчю Теребовлянського замку та знаменитого віадуку.
Перед виїздом на екскурсію отець Володимир благословив усіх на щасливу та мирну дорогу. Його теплі слова та молитва надихнули учнів і вчителів на гарну подорож.
Це неймовірні місця, кожне з яких має свою особливу атмосферу, природну красу та історичну цінність.
Печера "Кришталева" відома своїми яскравими кристалічними відкладеннями, що нагадують дорогоцінне каміння. Вона справила на нас враження своєю величчю та таємничою атмосферою. Кожен поворот у цій печері відкривав нові, ще більш захоплюючі краєвиди – фантастичні кристалічні утворення, які перетворюють її стіни на справжнє природне диво.
У свою чергу, "Печера Вертеба" – одна з найстаріших печер в Україні, відома як археологічна перлина. Вона є місцем численних розкопок, де були знайдені артефакти Трипільської культури. Ми дізналися багато цікавого про давню історію регіону та навіть уявляли, як тут жили люди тисячі років тому.
Ця поїздка стала чудовою нагодою не лише намилуватися природою, але й пізнати багатющу історію рідного краю.
Враження залишились незабутні, а отримані знання будуть корисними в майбутньому