Година - реквієм «Голодомор. Розірване коло життя» у Тернопільській центральній дитячій бібліотеці разом з учнями школи-колегіуму

27.02.2023   Administrator   Категорія: Комунікативність

Кожну останню суботу листопада, ми вшановуємо пам'ять жертв Голодомору 1932-1933. Голодомор приніс не лише страждання та мученицьку смерть. Голодомор приніс на українську землю страх, який досі живе серед нас. Лише правда про геноцид українського народу і пам'ять про кожного невинно убієнного може звільнити націю від цього важкого спадку.
Бібліотекарі підготували та ознайомили учнів 7- 11 класів ТНВК ім. Й. Сліпого з тематичною , книжковою виставкою – інсталяцією , а з історичною доповіддю виступила старша співробітниця Тернопільського обласного краєзнавчого музею Любов Василівна Левенець, яка у своїй професійній діяльності провела велику пошукову роботу по збору та вивченню матеріалів по голодомору 1933 року. Учасники заходу вшанували пам'ять жертв Голодомору хвилиною мовчання.
Важливо не тільки знати і пам’ятати трагічні сторінки історії нашої країни, але й робити все можливе аби подібні трагедії не могли повторитися НІКОЛИ!