Наказ про організацію інклюзивного навчання у 3-Б і 5-Б класах у 2023/2024 н.р.

28.03.2024   Administrator   Категорія: Інклюзія


Тернопільський навчально-виховний комплекс

«Школа-колегіум Патріарха Йосифа Сліпого»

Тернопільської міської ради Тернопільської області

 

НАКАЗ

_30_   __08____2023р.                                                                              № _165__

Про організацію інклюзивного

навчання в 3-Б, 5-Б класах

 

Відповідно до законів України "Про освіту", "Про повну загальну середню освіту", Порядку організації інклюзивного навчання в закладах загальної середньої освіти, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 15 вересня 2021 р. № 957, витягів з протоколів засідань інклюзивно-ресурсного центру (ІРЦ) м. Тернополя, протоколу засідання Команди психолого-педагогічного супроводу дітей з особливими освітніми потребами (протокол від 19.05.2023р №4 ) та з метою реалізації права дітей з особливими освітніми потребами на освіту, їх соціалізацію та інтеграцію в суспільстві

 

НАКАЗУЮ:

  1. Продовжити з 01.09.2023 року здобуття освіти у класах з інклюзивним навчанням таких учнів:

Королюка Данила – 3-Б клас

Ступінського Матвія – 3-Б клас

Рогачевського Ростислава – 5-Б клас

Гарбузинського Віталія – 5-Б клас

2.Призначити асистентом учителя для учнів з ООП таких учителів:

Кошову Ганну Петрівну – 3-Б клас

Демчук Оксану Юріївну – 5-Б клас

3.Покласти відповідальність за збереження здоров’я учнів з особливими освітніми потребами у період проведення навчальних занять на асистентів учителів Кошову Ганну Петрівну, Демчук Оксану Юріївну та класних керівників Кадюк Ганну Василівну, Логіну Оксану Петрівну.

4. Класним керівникам Кадюк Ганні Василівні, Логіній Оксані Петрівні:

4.1. Забезпечити особистісно орієнтований підхід до організації освітнього процесу, враховуючи особливі освітні потреби учнів, звертати увагу на попередження вторинної психологічної травми у дітей, організацію комфортного, інклюзивного та розвиваючого освітнього середовища, забезпечення для дітей заходів, спрямованих на попередження психологічного травмування та розвиток.

4.2. Залучати дітей з особливими освітніми потребами до позакласних та позашкільних заходів з урахуванням їх інтересів, нахилів, здібностей, побажань, індивідуальних особливостей навчально-пізнавальної діяльності та стану здоров’я.

5. Учителям-предметникам Чекрій Наталі Володимирівні, Ясіновській Галині Романівні, Білець Інні Василівні, Логіній Оксані Петрівні, Скляренко Катерині Володимирівні, Куцкір Світлані Владиславівні, Знак Любові Іванівні, Зажерей Галині Андріївні, Стасюк Людмилі Михайлівні, Сидор Марії Михайлівні, Савці Оксані Зіновіївні, Зелінській Тамарі Микитівні, Пшеничному Андрію Андрійовичу, Бацулі Наталії Петрівні, Федунцю Володимирові Івановичу:

5.1. Здійснювати освітній процес у класах з інклюзивним навчанням відповідно до Освітньої програми школи з урахуванням потреб дитини з особливими освітніми потребами та особливостей її психофізичного розвитку.

5.2. Відповідно до висновків ІРЦ, засідання команди психолого-педагогічного супроводу забезпечити адаптацію чи модифікацію навчальних програм, критеріїв оцінювання навчальних досягнень учнів з ООП.

5.3. Оцінювання навчальних досягнень дітей з ООП здійснювати згідно з критеріями оцінювання навчальних досягнень учнів та обсягом матеріалу, визначеними нормативними документами.

5.4. Забезпечити безумовне переривання освітнього процесу у разі включення сигналу "Повітряна тривога" або інших сигналів оповіщення, організувати переміщення учасників освітнього процесу до укриття і забезпечити перебування в ньому до скасування тривоги.

6. Асистентам вчителів Кошовій Ганні Петрівні та Демчук Оксані Юріївні:

6.1. Забезпечити виконання посадових обов’язків асистента вчителя, особистісно орієнтоване спрямування освітнього процесу для учнів з особливими освітніми потребами та досягнення особами з особливими освітніми потребами результатів навчання, передбачених відповідним державним стандартом.

6.2. До 18.09.2023 р. спільно з класним керівником, батьками дітей з особливими освітніми потребами, практичним психологом скласти індивідуальну програму розвитку та забезпечити її виконання протягом навчального року.

6.3. Здійснювати аналіз результативності освітнього процесу та рівня навчальних досягнень учнів з ООП.

7. Практичному психологу:

7.1. Надавати систематичну консультативну допомогу вчителям у створенні сприятливих умов адаптації учнів з ООП, психологічно комфортного перебування в учнівському колективі.

7.2. Здійснювати психолого-педагогічний супровід дітей, які мають особливості психофізичного розвитку, проводити індивідуальну роботу, сприяти успішній адаптації до навчання та перебування в учнівських колективах, проводити індивідуальні консультації для батьків, тренінги.

8. Заступникам директора з навчально-виховної роботи Даценко Олександрі Іванівні, Панасюк Наталії Дмитрівні:

8.1. Взяти під контроль організацію навчання учнів з особливими освітніми потребами 3-Б та 5-Б класів з інклюзивним навчанням, проведення корекційно-розвиткових занять.

8.2. Проаналізувати у ІІ семестрі результативність освітнього процесу в класах з інклюзивним навчанням та рівень навчальних досягнень учнів з ООП.

9. Контроль за виконання даного наказу залишаю за собою.

 

 

Директор школи                                                                             Марія ГУЦАЛ

 

З  наказом ознайомлені:  ___________ Олександра Даценко   «___»______2023р.

___________ Наталія ПАНАСЮК      «___»______2023р.

___________ Ганна КОШОВА            «___»______2023р.

___________ Оксана ДЕМЧУК           «___»______2023р.

___________ Ганна КАДЮК             «___»______2023р.

___________ Оксана ЛОГІНА           «___»______2023р.

___________ Галина ЯСІНОВСЬКА  «___»______2023р.

___________ Інна БІЛЕЦЬ                  «___»______2023р.

___________ Катерина СКЛЯРЕНКО«___»______2023р.

___________ Світлана КУЦКІР         «___»______2023р.

___________ Любов ЗНАК                 «___»______2023р.

___________ Галина ЗАЖЕРЕЙ         «___»______2023р.

___________ Людмила СТАСЮК      «___»______2023р.

___________ Марія СИДОР                «___»______2023р.

___________ Оксана САВКА              «___»______2023р.

___________ Андрій ПШЕНИЧНИЙ «___»______2023р.

___________ Наталія БАЦУЛА          «___»______2023р.

___________ Володимир ФЕДУНЕЦЬ«___»_____2023р.