САЙТИ ДЛЯ БАТЬКІВ

29.12.2020   Administrator   Категорія: Інклюзія

САЙТИ ДЛЯ БАТЬКІВ: ЗАГАЛЬНІ

Український сімейний ресурс www.baby.com.ua

Сайт присвячений питанням народження, розвитку та виховання дітей. Призначений для батьків, які шукають докладну інформацію в Інтернеті. Надана інформація охоплює період від планування дитини до молодшого шкільного віку. В окремому розділі – розвивальні комп’ютерні ігри www.baby.com.ua/igr.html.

Інтернет-енциклопедія сім’ї, материнства, дитинства www.uaua.info

Статті, огляди, відгуки, думки на теми: планування дитини, вагітність, розвиток дитини; здоров’я, хвороби, лікування дітей; психологія дітей, товари і послуги в Україні, інформація про організацію дозвілля. Є можливість отримати консультацію лікаря, психолога, юриста; взяти участь в обговоренні проблем.

Дитячий портал «Солнышко» www.solnet.ee

Проект орієнтований на три основні групи відвідувачів: на дітей (ігри, конкурси, казки, розмальовки, дитячі журнали, віртуальна школа, форуми); на батьків: (on-line консультації, форуми); на педагогів (скарбничка дидактичного та сценарного матеріалу, авторські методики та розробки).

Сайт дбайливих батьків "Дітвора" http://ditvora.com.ua/

На сайті ви знайдете чимало цікавої інформації та корисних сервісів. Ви можете:

- проконсультуватися з експертами з питань здоров’я, освіти та виховання дітей;

- прочитати статті та новини на дитячу тематику;

- поспілкуватись на батьківському форумі;

- поділитись досвідом батьківства з іншими користувачами;

- взяти участь у благодійних акціях;

- пропонувати теми для статей, досліджень, інтерв’ю, звертати увагу журналістів на актуальні проблеми, пов’язані з дітьми.

САЙТИ ДЛЯ БАТЬКІВ ДІТЕЙ З ОСОБЛИВИМИ ПОТРЕБАМИ

«Єдність дітей» - портал для дітей з порушеннями розвитку та їхніх батьків www.kidsunity.org

Містить статті та книги з проблем виховання, навчання, реабілітації дітей з особливими потребами, каталог закладів (Білорусь), пропонуються можливості співпраці.

У розділі «Статті» - матеріали про організацію допомоги дітям із ДЦП, аутизмом, вадами слуху, а також про гіперактивність, гідроцефалію, артрогрипоз, цукровий діабет, синдром Ретта, вроджені пороки серця.

Є розділ «Вправи».

www.defectolog.ru - cайт для батьків, які хочуть знати більше про розвиток своєї дитини.

На сайті можна дізнатись про вікові норми розвитку дитини до 7 років, знайти рекомендації дефектолога, логопеда, психолога з багатьох питань, ознайомитись з розвивальними іграми, поспілкуватись на форумі.

www.education-inclusive.com/ - сайт з питань інклюзивної освіти дітей з особливими потребами в Україні.

"Все про ДЦП" - www.dcp.com.ua/. Наукові досягнення, нові методи лікування, інформація щодо ДЦП.

downsyndrome.org.ua/ - сайт Всеукраїнської благодійної організації "Даун Синдром". Дана організація заснована у 2003 році батьками дітей із синдромом Дауна і є членом Європейської Асоціації Даун Синдром (European Down Syndrome Association).

На сайті подана цікава та корисна інформація щодо розвитку, навчання та виховання дітей із синдромом Дауна.

"Професійно про аутизм"- autism.com.ua/ - інформація про аутизм: діагностика, терапія, освіта дітей з аутизмом, заклади реабілітації.

www.openlife.lviv.ua - сайт Львівського обласного фонду соціального захисту і реабілітації сліпих.

На сайті розміщено аудіокниги, фільми та мультфільми з тифлокоментарем, подана корисна інформація для незрячих людей.

www.ussf.kiev.ua - сайт Всеукраїнського фонду "Крок за кроком". Місія ВФ “Крок за кроком” – сприяти втіленню освітніх реформ із реалізації особистісно-орієнтованої, інклюзивної освітньої моделі з активним залученням сімей і громад шляхом проведення тренінгів для освітян, батьків, представників громадських організацій; ініціювання та реалізації проектів, спрямованих на забезпечення рівного доступу до якісної освіти для всіх дітей, включаючи дітей з особливими потребами; залучення сімей і громади до освітнього та управлінського процесів.

КОРИСНІ САЙТИ

www.djerela.kiev.ua/ - сайт благодійного товариства допомоги інвалідам та особам з інтелектуальною недостатністю.

www.gurt.org.ua/news/training/7013.html - дана сторінка сайту ресурсного центру «Гурт» надає інформацію про тренінги, що проводяться для дітей з особливими потребами.

"Дитина з майбутнім" - http://cwf.com.ua/ - сайт фонду допомоги дітям з аутизмом.